d1Collection Bersedia Membantu Anda Untuk Menghasilkan Cenderamata Istimewa...Khas Untuk Anda...Pada Kadar Harga Istimewa...
RSS

Monday, February 1, 2010

Prosedur Tempahan


Prosedur Tempahan

1) Pelanggan yang ingin membuat tempahan, hendaklah melengkapkan maklumat pesanan dalam Borang Tempahan dan e-mail kan gambar (sekiranya ada) yang ingin disertakan ke d1collection@yahoo.com

2) Setelah pihak kami menerima pesanan dari pelanggan, proses 'design' akan dilakukan.

3) Pihak kami akan e-mail kan 'design' untuk pengesahan dan maklum balas dari pelanggan.

4) Setelah mendapat persetujuan dan pengesahan berkenaan 'design' dari pelanggan, pelanggan diminta membuat bayaran deposit sebanyak 50-60% (bergantung kepada jenis tempahan) dari jumlah harga keseluruhan dengan melengkapkan maklumat dalam Borang Pengesahan Bayaran (setelah bayaran dilakukan).

5) Proses penghasilan tempahan akan dilakukan mengambil masa 3 hari - 4 minggu (bergantung pada kuantiti tempahan).

6) Setelah proses penghasilan tempahan siap sepenuhnya, pelanggan perlu menjelaskan baki bayaran sebanyak 40-50% berserta bayaran kos penghantaran (sekiranya ada) dan lengkapkan maklumat dalam Borang Pengesahan Bayaran (setelah bayaran dilakukan).

Penghantaran hanya akan dilakukan setelah pihak kami mengesahkan penerimaan bayaran dari pelanggan dengan pihak bank.

Resit rasmi akan disertakan bersama tempahan yang dihantar.

7) Kaedah Penghantaran akan dilakukan mengikut pilihan pelanggan. Sekiranya penghantaran melalui Pos Malaysia (Ekspres/Pos Laju), pihak kami akan e-mail kan 'link' penghantaran untuk rujukan pihak pelanggan.

8) Setelah pelanggan selamat menerima tempahan, lafaz Akad JUAL dan BELI akan dilakukan.


Sebarang pertanyaan atau kemusykilan sila lengkapkan Borang Pertanyaan/Cadangan/Komen. Kami akan memberi maklum balas dengan kadar segera.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS